DOBRE BROJKE / Hrvatska postala hit destinacija i tijekom zime: Očekuje se više od pola milijuna gostiju!

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija, u kojoj se i na pragu siječnja uživa u ljetnim radostima

29.12.2019.
12:00
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Iz Hrvatske turističke zajednice dobre vijesti. Tijekom blagdana i novogodišnjih praznika u Hrvatskoj se očekuje gotovo 600.000 turista, što je četiri posto više nego lani. 

Njihov se porast očekuje i na obali i na kontinentu, a tome najviše pridonose Istra i Kvarner, na kojem gosti pak najčešće odabiru Opatiju. Kvarnerski hoteli puni su uoči novogodišnjeg dočeka. Gosti u prosjeku ostaju desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo ovdje desetak puta i sviđa nam se jer je tako lijepo vrijeme u ovom periodu. Imamo jako lijep apartman blizu mora", kaže Margit iz Austrije.

U šest opatijskih Amadria Park hotela za novu godinu boravit će oko tisuću gostiju. Doček je organiziran na čak četiri lokacije. Razlog zbog kojeg su blagdanske turističke brojke dodatno podebljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Božićne blagdane je u Opatiji provelo šest tisuća gostiju, koji su ostvarili 15.000 noćenja, što je za deset posto bolji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine, a veliko finale je tek pred nama, kada nas za doček Nove godine očekuje rekordna popunjenost u gradu", govori Željka Stašić iz opatijske Turističke zajednice.

I tisuće jednodnevnih posjetitelja... Kao značajandoprinos ukupnom broju turista koji će novu godinu dočekati u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo na razini Hrvatske oko 200 tisuća, dok na razini Istre očekujemo 40 tisuća gostiju sa 120 tisuća noćenja. Osim Istre tu je Dubrovnik, Split i Zadra i Istre, očekujemo Zagreb i u nekim drugim gradovima kvalitetne dočeke", ističe Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija.

Hrvatska postaje cjelogodišnjadestinacija, u kojoj se i na pragu siječnja uživa u ljetnim radostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo