odlazi li Brkić?

Je li Kuščević danas najavio obračun u stranci? Ako je, splitski HDZ-ovci se imaju zašto brinuti

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je kako ga raduje što Milijana Brkića nema u optužnici protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića.

Upitan da prokomentira to što Brkića nije spomenut u optužnici u tzv. “aferi SMS”, a unatoč tomu “iz HDZ-a dolaze signali kako bi Brkić trebao sam razmisliti o odlasku”, Kuščević je rekao kako se cijela stvar treba dovesti do kraja.

Na opasku novinara da za HDZ nije dovoljno što Brkića nema u optužnici nego se čeka da bude sve gotovo te se ne isključuje mogućnost da se istraga proširi, Kuščević je rekao da ne nadzire rad nadležnih tijela.

“Zaista ne nadzirem niti kontroliram rad Uskoka niti policije ni bilo koga. Ako je bilo koji član HDZ-a povezan s ikakvom aferom, njemu nije mjesto u HDZ-u. Vidim da Brkića tu nema i to me raduje”, zaključio je.

Kuščević je izjavu dao “u rukavicama”, ali ona bi mogla biti nagovještaj da je Andrej Plenković pronašao strategiju kojom će sasjeći unutarstranačku opoziciju u korijenu. Uspije li se riješiti Brkića, Plenkoviću će biti odvezane ruke i bez prevelikih problema može krenuti u čistku HDZ-ovih kadrova o kojoj se u zadnje vrijeme špekulira.

To bi moglo dovesti i do bitnih promjena u splitskom ogranku stranke.

Kako smo objavili u petak, Plenković navodno namjerava smijeniti Petra Škorića i na njegovo mjesto postaviti Vicu Mihanovića. Znakovito je da ovu teoriju nije opovrgnuo nitko od lokalnih HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali.

HDZ se očito u nedostatku jake opozicije okrenuo samom sebi, a s obzirom na visoke uloge, očekuje nas dramatična borba za prevlast u stranci. Jer, pobjednik odnosi sve…

Komentiraj