mudro pseto

Junak HGSS-a: Pas Casper pronašao promrzlu staricu i tako joj spasio život

Marica Pavić (80) boluje od Alzheimerove bolesti, a kad je u utorak oko 14 sati nestala iz svog doma i udaljila se u nepoznatom smjeru, zavladala je prava panika.

Sukošanom se vijest proširila brzinom munje te se u potragu uključilo stotinjak mještana, vatrogasaca, lovaca te 12 HGSS-ovaca s dva potražna psa. Tražili su je cijelu noć i počeli sumnjati na najgore, piše 24sata.

No, oko 10 sati je Maricu nanjušio potraži pas Casper kod brda sv. Martin, izvijestio je HGSS na svojim stranicama.

“Mi smo se u potragu uključili oko 22 sata, a kako staricu nismo pronašli preko noći, potragu smo nastavili ujutro oko 7 sati.

Imamo pse koji traže mirise ljudi, dresirani su na način da kad nanjuše osobu koja se ne kreće i leži, tada počnu lajati kako bi dozvali svog vodiča. Potražni pas Casper je promrzlu Maricu pronašao jutros oko 10 sati”, kazao je Krešimir Prskalo iz HGSS-a za 24sata, a mještani kažu da je pravo čudo da je preživjela noć s obzirom da su temperature bile ispod nule.

HGSS-ovci su se na svojim stranicama zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi te istaknuli kako je “ovakva suradnja uvijek dobro došla i hvale vrijedna”.

 

Komentiraj