"religiozna obitelj"

Kako je Kuščević postao jedan od najbogatijih ministara: Sve je počelo na splitskom pazaru

Nenad Kuščević, predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća i otac ministra uprave Lovre Kuščevića, smatra da se svakome može dogoditi propust oko registracije nekretnina, baš kao što se to dogodilo i njegovu sinu.

Prema medijskim napisima, ministar Kuščević 11 godina nije upisao svoju kuću u katastar. Također je bilo napisa o još jednoj kući i prenamjeni zemljišta u Nerežišćima na Braču.

Nenad Kuščević ističe da je njegova velika religiozna obitelj. On i supruga imaju četiri sina, a ističe i da su sve stekli vlastitim radom. Ministrova supruga prije iznajmljivanja kuće je radila, a sada pristojno zarađuje od turizma.

“Dobila je u nasljedstvo stan u Splitu, koji su prodali da vrate kredit za gradnju kuće. Uz to smo im pomagali njegov pokojni tast i ja… I to da bi sad imao obiteljsku kuću iz koje iseljava svako ljeto jer je preko ljeta iznajmljuje, a za to vrijeme boravi u maloj prizemnici od 60-ak metara kvadratnih, i sve to u sredini u kojoj stambene nekretnine ne premašuju 1.000 eura po kvadratu. Pa polovica Bračanina imaju više nekretnina od njega”, kaže ministrov otac.

Za sina Lovru kaže da je uvijek bio spretan u poslu. Za vrijeme studija na splitskom je pazaru imao štand za prodaju čarapa i donjeg rublja, a od zarade je kupio automobil. Ljeti je kupovao i maslinovo ulje od lokalnih proizvođača i prepakiravao u bočice s gospinom travom te ih prodavao turistima kao domaće ulje za sunčanje, a prodavao je i sokove, povezivao ljude koji su željeli prodavati ili kupiti nekretnine, pisao žalbe i molbe, radio na montažama namještaja preko student servisa, opisao je Nenad poslovne početke svog sina za 24 sata.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj