kišovita nedjelja

Kaos diljem Jadrana, Hvar odsječen od kopna, Cetina se izlila iz korita, a more poplavilo brojne rive

Hvar je odsječen od kopna. Cijelim Jadranom vlada oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Omišu se izlilo more, ali i Cetina na lokalne prometnice, ulice, trgove. Plima je najintenzivnija na Fošalu i Smokvici, piše Index.

Vrlo obilne kiše posljednjih dana povisile su razinu Cetine, a današnja ciklonalna plima digla je razinu mora. Iako se plima događa kod većine jačih ciklona, stanovnici Omiša nam kažu da je današnja plima jedna od najintenzivnijih zadnjih pola stoljeća.

Prema podacima mreže postaja Pljusak, čak 86 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Veloj Njivi. Drugdje u Dalmaciji palo je 5 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, no glavnina oborina očekuje se sljedećih sati. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, a dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C. Zadarske četvrti Ričine i Arbanase poharala je pijavica.

GALERIJA: Olujno jugo i veliki valovi poplavili vodičku rivu

Plima u Vrsaru

Eto nam najavljenje plime, u Vrsaru prelijeva more!!! Video: Nikola Bikić

Objavil/a IstraMet dne Nedelja, 22. december 2019

Uslijed kišnog nevremena koje je u nedelju pogodilo Dubrovnik poplutala je Lapadska obala, kao i riva u Veloj Luci. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci su intervenirali na području Čajkovića i Susjepana, piše Dubrovački dnevnik.

U Čajkovićima srušio se bor i rasvjetna pala, a u Sustjepanu grane bora. Vatrogasci su uz pomoć policije zaustavili promet na toj dionici puta te ispilali grane s obzirom da je prijetila opasnost od daljnjeg rušenja na prometnicu.

Objavil/a Kresimir Rambo Lambasa dne Nedelja, 22. december 2019

U Zatonu se more u desetak minuta podiglo za 20 centimetara, a ponovo je poplavio i Dolac, kao i vodička riva.

”Sinoć smo imali dvije intervencije, točnije dva ispumpavanja, a od jutros nas, barem za sad, nitko nije kontaktirao”, izjavii su za Šibenski portal u županijskom Operativno-komunikacijskom centru.

Jako jugo na zadarskom području prouzročilo je probleme u pomorskom prometu, a poplavljene su i neke prometnice uz more uz Zadru, poput one koja vodi prema naselju Diklo, napisao je eZadar.

Komentiraj