vremenska prognoza

Kišni svibanj nam je svima došao “na vrh glave”: Hoće li se vrijeme ubrzo stabilizirati?

Danas prijepodne će najoblačnije i dalje biti u istočnim kopnenim predjelima, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije pa je moguća slaba kiša ili rijetki pljusak.

Drugdje djelomice do pretežno sunčano. Najniža će jutarnja temperatura na kopnu biti od 11 do 15, na moru oko 17 stupnjeva uz slabu buru, pišu Vijesti.hr

Na srednjem i južnom Jadranu i u drugom dijelu dana djelomice sunčano, ali su uz jači razvoj oblaka izgledni i kraći pljuskovi, vjerojatniji u dalmatinskom zaleđu, na širem makarskom i dubrovačkom području. Temperatura viša od današnje – od 23 do 25 stupnjeva. Puhat će slaba bura i sjeverozapadnjak.

I na sjevernom Jadranu poslijepodne sunčano i toplo, od 25 do 27 stupnjeva uz slabu buru ili sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti Istre moguće je lokalni pljusak, dok je u Gorskom kotaru moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Temperatura u gorju od 19 do 22.

Na promjenjivo vrijeme u kopnenim krajevima računajte sve do sredine idućeg tjedna. Pljuskovi, nerijetko uz grmljavinu bit će češći u poslijepodnevnim satima. Bit će toplo – oko 25 stupnjeva i prilično sparno. Krajem tjedna stabilnije, zapuhat će jugozapadnjak i osjetno zatopliti.

Na Jadranu će idući tjedan biti više sunčana vremena, ali ne možemo u potpunosti isključiti mogućnost za poneki pljusak. U ponedjeljak većinom u Dalmaciji, u utorak i srijedu i drugdje. Krajem tjedna jača jugo, koje donosi toplinu, pišu Vijesti.hr

Povremena kiša koja će nas pratiti i idućih dana, za lipanj, klimatološki najnestabilniji mjesec u unutrašnjosti, i nije toliko čudno. Međutim, uz sve više sunčanih, a manje oblačnih sati, svakako ne zaboravite i na primjerenu zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Komentiraj