borba traje i dalje

Kod Knina izgorjelo 100 hektara šume i makije, jedan požar još nije ugašen

Jedan od dvaju požara koji su u ponedjeljak popodne planuli na području Mokrog Polja kod Knina u utorak još nije ugašen, vatrogascima cijeli dan pomažu i zračne snage, opožareno je oko 100 hektara šume i makije, a kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da su u utorak prijepodne dva airtractora i jedan kanader sudjelovali u gašenju požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina te su u poslijepodnevnim satima ponovno upućeni u akciju gašenja istoga požara.

Tijekom prijepodneva požar kod Knina gasilo je pet protupožarnih aviona, a jučer sedam aviona. Jedan od pilota airtractora, koji je i u ponedjeljak i danas sudjelovao u gašenju požara bojnik Danijel Kos istaknuo je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom.

“Riječ je o iznimno nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te piloti i posade moraju pogasiti sve točkaste plamenove. Nakon određenog vremena vjetar ih ponovno aktivira i zato smo ponovno angažirani. Važno je da nema izravne ugroze za kuće, nastavljamo s gašenjem i natapanjem opožarene linije kako bi konačno cijeli požar koji je izbio na dva područja brda Kom u potpunosti stavili pod nadzor”, rekao je bojnik Kos.

Borba s vatrenom stihijom: Sedam protupožarnih aviona gasi požar kod Knina

Opožareno je 100 hektara makije, niskog raslinja i hrastove šume, na požarištu se izmijenjuju airtractori i kanaderi, ali kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

Komentiraj