Nakon Mokyja

Kod Vodica ulovio grdosiju od 200 kila: “Pustit ću je da živi, mogla bi doseći tonu”

Puštamo sve što je malo, nedoraslo i nije sklono mriještenju jer triba i dogodine loviti i raditi, ali i ostaviti za buduća pokoljenja.

Vodički ribar Nino Mrvica ovih dana je uhvatio neobičan ulov. Riba veliki bucanj iz redova zrakoperki, najveća je koštunjača, pa iako je primjerak imao oko 200 kg, ovaj je prava beba, jer bucanj može premašiti i dvije tone, prenosi morski.hr. 

Nedorasle ribe on vraća u more, i vjeruje u onu staru: „More daje, moru vrati“.

“Uhvatili smo ovu ribu u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini 75 metara u mriže carice, stajaćice. Imao je težinu oko 200 kg, naraste on u Jadranu i do tonu, a vani malo i više. U Kaliforniji je uhvaćen 2 ipo tone težak primjerak. Konretno mi je prvi put da sam uhvatio bucnja, ali egzotičnijih vrsta je bilo. Znala se kornjača uhvatit, pa bi je oslobodio i pustio, a pošto može duže bez zraka zasad sam ima sriću pa su sve bile žive. Ne volim ubijat ono šta nije u svrhe prehrane i lkomercijalne svrhe. A za bucanj ne postoji tržište. Je li zaštićena vrsta ili nije, ne znam, ali ja sam ga pustio. Život je život, neka beštija živi, nemam potrebu zadržavati išta iz mora radi atrakcije. Puštamo sve što je malo, nedoraslo i nije sklono mriještenju jer triba i dogodine loviti i raditi, ali i ostaviti za buduća pokoljenja”, rekao je ovaj ribar za morski.hr.

Komentiraj