hoće li vozači biti savjesniji?

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa 1.000 kuna. Mislite li da je to dovoljno?

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću, umjesto 1.500 kuna, proizlazi iz, u petak prihvaćenog amandmana, koji je na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijelo troje HDZ-ovih zastupnika.

Zastupnici Petar Škorić, Ljubica Maksimčuk i Josip Đakić smatrali su, naime, da je je Vladin prijedlog da se korištenje mobitela u vožnji kažnjava s 1.500 kuna prestrog s obzirom na težinu tog prekršaja, standard hrvatskih građana i kazne u drugim članicama EU, pa su predložili da se smanji na tisuću kuna.

To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele i druge tehničke uređaje, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik u MUP-a Žarko Katić.

Hrvatski sabor u petak je svoj rad nastavio izjašnjavanjem o amandmanima na raspravljene zakonske prijedloge o kojima će u podne glasovati.

Iako se očekivalo, Sabor neće glasovati o Ivanu Malenici, kandidatu za novog ministra uprave čije je mjesto upražnjeno nakon ostavke Lovre Kuščevića.

Komentiraj