Dr. House se ne da

Kujundžić ne daje ostavku: Traži od premijera vrijeme da dokaže nevinost

Ministar zdravstva Milan Kujundžić dao je mandat na raspolaganje nakon što je u ponedjeljak u Banskim dvorima obavio razgovar s premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Danas sam s premijerom imao stastaak u krajnje korektnom ozračju. Kriv sam jer sam krivo nomotehnički ispunio imovinsku karticu. Nisam bio opterećen formom, ali sadržajno nisam ništa sporno učinio. Posljednjih dana izlaze brojne neistine o meni, narušava se dignitet mene, moje obitelji i prijatelja. Jasno je da se radio o orkestriranom napadu i djelovanju interesnih skupina. Prikupio sam dokumentaciju koja dokazuje neistinitost navedenih napada, a tražit ću i pravnu zaštitu. Nažalost, pravda je spora, sporija od novinskih neistina i orkestrirane hajke. Niti jedna pozicija nije vrijedna tereta koji ja nosim. No, moj moral mi ne dopušta to učiniti”, rekao je Kujundžić.

Ispričao se javnosti za šlampavo ispunjenu karticu i ponovio da je sve neistina te da dokumentacija koju predaje tijelima, pišu Vijesti.hr.

Dogovorio je s premijerom da stavlja mandat na raspolaganje i zamolio premijera da mu da vremena da dokaže svoju nevinost.

Govorio je kako je njegov put kao ministra bio izuzetno težak, a onda je nabrajao sve svoje uspjehe.

Iako je prvo govorio da ostavka ne dolazi u obzir, teret afere s nekretninama je očito preveliki uteg prije svega Andreju Plenkoviću i HDZ-u koje ove godine očekuju unutarstranački, a onda i parlamentarni izbori.

Sve je krenulo od neispravno popunjene imovinske kartice i kupnje kuće u Maksimiru potkraj prošle godine koju je ministar kupio kreditom i pozajmicom prijatelja iz farmaceutske industrije. Potom je otkriveno da su Kujundžići drugu zagrebačku kuću kupili od tvrtke kojoj je vlasnica bila ministrova supruga neposredno prije likvidacije tvrtke i to po manjoj cijeni od procijenjene.

Nije potpuno jasna situacija s apartmanima na otoku Pagu jer se ministar u zemljišnim knjigama vodi kao vlasnik dvaju apartmana, od 38,99 i 37,69 m2, a u imovinskoj kartici piše da supruga posjeduje jedan od 50 m2. Ministar Kujundžić je rekao da u Novalji posjeduje samo jedan apartman.

“Ako je negdje greška u gruntovnici, provjerit ću. U mojoj imovinskoj kartici stoji da od 2002. godine imam apartman u Novalji, a sad ima li nešto u gruntovnici što ne štima, vidjet ću”, rekao je.

Prijavljena površina u kartici sa stvarnim stanjem nije se slagala ni kada je u pitanju kuća s bazenom u Ivanbegovini u kojoj ministar nije prijavio okućnicu. I kao da sve to nije bilo dovoljno, ulje na vatru dodali su Kujundžićevi susjedi napadom na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić.

Na suprugu ministra zdravstva Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas. “Na to što uknjižba u gruntovnicu ide sporo ja ne mogu utjecati. Bilo bi dobro da je to moje, ali nije”, rekao je Kujundžić, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj