RODITELJI SE BORE KAKO ZNAJU

Liječenje je jako skupo: Malena Marla treba pomoć dobrih ljudi

Djevojčici Marli Malogorski iz Jesenja nedugo nakon rođenja dijagnosticirana je genetska bolest – cistična fibroza i za normalno funkcioniranje joj je potreban Smart Vest drenažni prsluk koji košta stotinjak tisuća kuna.

Cistična fibroza je nasljedna bolest koja se ubraja u skupinu rijetkih bolesti, budući da se javlja s učestalošću na oko jednog od tri tisuće ljudi.

Marlin otac poznati je zagorski malonogometaš, golman MNK Jesenje, Goran Malogorski koji je za Zagorje International rekao kako su humanitarnu akciju (malonogometni turnir koji će se odžati 1.lipnja) pokrenuli, kao glavni organizator Jura Bedeković, te Mislav Banek, Igor Leskovar i Dino Kovač.

“To je bolest koja pogađa probavni i dišni sustav. Marla svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima, s obzirom na to da cistična fibroza pogađa pluća, potreban joj je Smart Vest drenažni prsluk. To je uređaj koji ih pročišćuje, olakšava joj iskašljavanje, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija. On joj je potreban za funkcioniranje i mora ga imati svakodnevno. Cijena uređaja je 110 tisuća kuna, a HZZO ne pokriva ništa. Prema mojim informacijama, u Hrvatskoj postoje samo četiri takva prsluka, dva u bolnicama i dva kod privatnih ljudi. Zdravstvo pokriva samo te enzime i preko njih smo dobili inhalator, ali on nije neke velike kvalitete, tako da koristimo drugi, a vitamine naručujemo i kupujemo sami i dolaze iz SAD-a. Ovim putem zahvaljujem svima koji su voljni pomoći”, ispričao je Malogorski za Zagorje International.

Utakmice će se igrati na umjetnoj travi, “4 + 1 igrač”, a kotizacija po ekipi je 700 kuna. Sav prihod donirat će se za kupnju Smart Vest drenažnog prsluka. Na turnir se moguće prijaviti na brojeve 098/9374 530 (Jura), 091/7223 988 (Igor), 091/4613 363 (Dino), 099/7076 127 (Mislav). Održat će se i aukcija potpisanih dresova hrvatskih reprezentativaca.

Donacije se mogu uplatiti i na račun Marlinog oca Gorana:

HR9524020061031262160,

poziv na broj: 8105587092.

Komentiraj