U kliniku upućena izvanredna inspekcija / Majka blizanaca čije fotografije su šokirale javnost: 'U šoku sam. Moja djeca nisu dobila potrebnu skrb'

Majka blizanaca koji su završili u klinici 'Fran Mihaljević', a čije fotografije uznemirile javnost, optužuje osoblje za nemar

28.1.2019.
15:50
VOYO logo

U jednoj grupi na Facebooku objavljene su fotografije dvije bebe, blizanaca starih pet mjeseci koje se nalaze na liječenju u klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu zbog rota virusa i gripe. Navodi se kako su bebe "popišane i pokakane i to u tolikoj mjeri da guza i svi intimni djelovi izgledaju kao žive rane", a sve je potkrijepljeno fotografijama.

Kako doznajmo, riječ je o petomjesečnim dječacima, Filipu i Franu koji su prije 10 dana u kliniku zaprimljeni zbog gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Fotografije beba šokirale javnost: 'Dijelovi tijela su im žive rane'; ravnateljica kaže: 'Prijete nam smrću'

Image

Fotografije beba šokirale javnost: 'Dijelovi tijela su im žive rane'; ravnateljica kaže: 'Prijete nam smrću'

Kako doznajemo, dječaci su u međuvremu dobili i rota virus, a majka im je jučer otišla u posjet jer, kao samohrana majka koja ima još jedno starije dijete s poteškoćama u razvoju, odnosno epilepsije, nije mogla biti s dječacima u bolnici čitavo vrijeme.

"Zatečeno stanje me šokiralo. Osobito kada sam vidjela guzu jednog djeteta. Smatram da moja djeca nisu dobila potrebnu skrb i da je stanje u kojem sam našla djecu posljedica nedovoljne brige, odnsno nemara i nepresvlačenja. Osim toga, smatram da nisu dovoljno mazali intimno područje kremicom. Pokušala sam to riješiti razgovorim sa sestrama ali nije išlo. Na poticaj drugih mama sam odlučila podijeliti s javnošću što se događa i da se ne ponovi", kazala je za Vijesti.hr majka bebica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za slučaj, ubrzo su se oglasili iz ministarstva zdravstva kratkim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević', izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo