strava u bolnici

Majka blizanaca čije fotografije su šokirale javnost: “U šoku sam. Moja djeca nisu dobila potrebnu skrb”

Majka blizanaca koji su završili u klinici “Fran Mihaljević”, a čije fotografije uznemirile javnost, optužuje osoblje za nemar.

Riječ je o petomjesečnim dječacima, Filipu i Franu, koji su prije 10 dana u kliniku zaprimljeni zbog gripe, pišu Vijesti.hr.

Kako se doznaje, dječaci su u međuvremenu dobili i rota virus, a majka im je jučer otišla u posjet jer, kao samohrana majka koja ima još jedno starije dijete s poteškoćama u razvoju, odnosno dijete s epilepsijom, nije mogla biti s dječacima u bolnici čitavo vrijeme.

“Zatečeno stanje me šokiralo. Osobito kada sam vidjela guzu jednog djeteta. Smatram da moja djeca nisu dobila potrebnu skrb i da je stanje u kojem sam našla djecu posljedica nedovoljne brige, odnosno nemara i nepresvlačenja. Osim toga, smatram da nisu dovoljno mazali intimno područje kremicom. Pokušala sam to riješiti razgovorom sa sestrama, ali nije išlo. Na poticaj drugih mama sam odlučila podijeliti s javnošću što se događa i da se ne ponovi”, kazala je za Vijesti.hr majka bebica.

Vezano za slučaj, ubrzo su se oglasili iz Ministarstva zdravstva kratkim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”.

 

Horor u bolnici Fran Mihaljević klinika za infektivne bolesti Zagreb Majka blizanaca starih 5mj, primorana je ostaviti…

Objavljuje Morena KotarPonedjeljak, 28. siječnja 2019.

Komentiraj