riječi ministra

“Mislim da treba odvojiti beskrajnu bol majke i zahtjeve stanovnika Metkovića”

Ministar Kujundžić gostovao je u RTL Danas. Tema je bila prosvjed u Metkoviću i smrt dječaka Gabrijela koja je potresla Hrvatsku.

Ministre dobili ste ultimatum – do četvrtka Metkovci žele odluku o gradnji županijske bolnice, uvođenje hitne helikopterske službe ili kreću u prosvjede – hoćete li im udovoljiti?

“Ja mislim da treba odvojiti potresnu priču i beskrajnu bol majke. To proživljavamo s dubokim pijetetom. Ne ponovilo se. A drugo su ti zahtjevi. I prije te nesreće smo prepoznali da je dolina Neretve mjesto koji treba mijenjati. I zakon po kojemu se ide u integracije Hitne. To je integracija Doma zdravlja, hitne i liječnika koncesionara. Drugo, nedostatak laboratorija izvan radnog vremena. I to je promjenjeno. Postojeći laboratorij će imati pripravnost izvan radnog vremena. U pripremi su rješenje helikopterske pomoći, a dok se ne to ne dogodi sada se analizira bolja pokrivenost doline Neretve”

Zbog čega još uvijek nije dozvoljeno da se u Domovima zdravlja koriste CRP analizatori koji stoje samo nekoliko tisuća kuna, a recimo stanje poput ovog kakvog je imao Gabrijel mogu otkriti za nekoliko minuta.

“Novim pravilnikom rješava se nekoliko parametara. Dok se ne riješi, Dom zdravlja u dolini Neretve će imati taj laboratorij”, reka je ministar za RTL

Komentiraj