Progovorile prvi put / Mučne ispovijesti silovanih žena: 'Imala sam samo 9 godina kada me uhvatio i odveo dublje u kukuruz'

Image
Foto: Međimurje Press

Skupile su hrabrost i javno progovorile o silovanju koje su proživjele

19.10.2019.
19:20
Međimurje Press
VOYO logo

Muškarci, žene, mladi i djeca. Svi su jutros bili ujedinjeni. Okupljanja tisuća ljudi po gradskim trgovima u Hrvatskoj izazvala je odluka zadarskog suda o puštanju na slobodu petorice mladića osumnjičenih za višestruko silovanje djevojčice. Oni su tek nakon žalbe završili iza rešetaka. 

Dvije su žene ispred Općinskog suda u Čakovcu kroz suze i drhtavim glasom ispričale traumatična iskustva silovanja, piše Međimurje Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silovao ju kad je imala devet godina

Suzana Grašić iz Čakovca rekla je da svoju mučnu priču nosi od devete godine.

"Bila sam na praznicima kod tete koja me nije pustila da se idem igrati kod prijateljice, no ja sam pobjegla. Na putu do nje prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje", ispričala je Suzana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da o tom događaju nikada nije pričala nikome, ni vlastitoj majci.

"Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam nakon svega toga i nakon toliko vremena odlučila iznijeti svoju priču van. Odlučila sam jer se moram toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silovana prije mjesec dana

Svoju priču s javnosti je podijelila i Alenka Fuček koja je silovana prije mjesec dana.

"Netko kome vjeruješ napravi zločin, i to je strašno. Društvo okreće glavu i tome mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričala je da zbog srama nije htjela prijaviti silovanje: "Ono što je meni moj prijatelj napravio, nikome ne bi poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti i to ću sada napokon napraviti."

Obje žene u subotu su prilikom iskaza morali pridržavati, u teškom su psihičkom stanju, vidljivo je to u svakom trenutku, ali skupile su hrabrost da istupe javno i time pozvale sve žene ili djevojčice koje skrivaju slične strašne traume da ih izgovore, piše Međimurje Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo