upozorenje iz lanca

Ne nasjedajte, “Lidlova” nagradna igra je prijevara

Svako toliko domišljati prevaranti izrade Facebook stranicu nekog poznatog trgovačkog lanca ili recimo banke, a sve s ciljem da dođu do osobnih podataka ljudi koji nasjednu.

Ovoga puta “posudili” su logo Lidla i objavili nagradnu igru. A onda uvijek isto, sretni dobitnici moraju poslati svoje osobne podatke.

Na kraju ne dobijete ništa, veća je vjerojatnost da će vam preuzeti identitet i na vaše ime kupiti tko zna šta, to ćete saznati kad vam na adresu stigne račun za recimo tri mobitela i pretplatu na njih. Pa vi onda dokazuje da niste to sve i kupili.

Iz Lidla (onog pravog) su na svojoj Facebook stranici obavijestili svoje pratitelje o tome da se pojavila lažna stranica i da pripaze.

“Poštovani kupci, zbog pojave lažne stranice trgovine Lidl pod nazivom Lidl-Hrvatska, s kojom se lažno predstavljaju i dijele nagrade, upozoravamo vas kako je ovo JEDINA službena stranica Lidla. Kako bi osigurali svoju vjerodostojnost i zaštitili vas od prijevara, lažna stranica je prijavljena”, kratko su objavili na stranici Lidla.

Komentiraj