I rozi plamenci zaplivali

Novogodišnje kupanje u Šibeniku, uz osam stupnjeva i jugo

Osam Šibenčana i jedan pas proslavili su prvi dan nove godine tradicionalnim kupanjem na gradskoj plaži Banj, uz jugo i temperaturu zraka od osam stupnjeva Celzijevih.

Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri su kupači, oboružani neizostavnim ‘dodatkom’ na plažama, rozim plamencem na napuhavanje, čestitali sugrađanima Novu godinu i utrčali u more praćeni zvucima Labuđeg jezera na violini i klaviru.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Skupinu od osam odvažnih koji su odlučili zaplivati na gradskoj plaži Banj, s obale je gledalo tristotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, rekli su, došli pružiti moralnu potporu.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Eto, da nastavimo tu započetu tradiciju, okupao sam se i danas. Kako se inače bavim ronjenjem, nije mi baš hladno i zapravo je osjećaj jako dobar. Rekao bih da je temperatura mora oko osam stupnjeva”, rekao je dobro raspoloženi Saša kojem je današnje novogodišnje kupanje dosad treće, a nastavit će, dodao je, s dobrim običajem i narednih godina.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dobru atmosferu u Šibeniku nije pokvarila ni lagana kiša koja je počela padati dok su momci ulazili u more, a organizator kupanja, Zoran Lucić Luca, zadovoljan je odazivom, iako nije srušen lanjski rekord od 22 kupača.

Komentiraj