za one koji tijekom blagdana putuju

Očekuju se velike gužve na cestama, posebno na graničnim prijelazima

Pred nama su posljednji dani 2019. godine koje će obilježiti pojačan promet, iako nas značajne gužve i čekanja na graničnim prijelazima očekuju osobito tijekom vikenda od 3. do 6. siječnja 2020. godine, poručuju iz Hrvatskog autokuba (HAK).

Produženi vikend kad, 6. siječnja, slavimo blagdan Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je povratak dijela turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak odmora na mnogobrojnim skijalištima Italije, Austrije, Slovenije, Francuske te Bosne i Hrecegovine. Zbog toga nas očekuju značajne gužve na našim prometnicama, a osobito na graničnim prijelazima.

Pojačan promet u smjeru zapada očekuje nas od petka, 3. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda do noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. siječnja. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru GP Bregana, A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, s gužvama na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Mnogi će skijaši na svoje skijaške destinacije krenuti u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. siječnja (između 4:00 i 8:00 sati), kada nas očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, iz HAK-a savjetuju da koriste manje granične prijelaze u blizini.

Komentiraj