nastale velika šteta

Olujni vjetar napravio kaos u Zadru, more se u kanalu podiglo za jedan metar

Sinoć je oko 22.30 na Zadar i zadarsko područje sručila se snažna nevera kojoj je prethodio vjetar sa sjeverozapada s olujnim udarima i pijavicama, grmljavinom i pljuskom. Srećom, nevera je trajala svega desetak minuta, ali nastale su velike štete.

U skladu s najavama nevera koja je stizala sa sjeverozapada pogodila je zadarsko područje i grad Zadar. Prvo se u trenutku digao olujni vjetar (bilo je i pijavica) koji je podigao prašinu tako da su građani koji su bježali pred neverom u trenutku imali oči pune pijeska, piše eZadar.

Nakon nekoliko minuta na grad se sručio snažan pljusak koji je padao vodoravno i koji je u tren poplavio prometnice, rušio stabla, nosio djelove krovova, lišće, otkinuto granje, rolete, tende… Nasukala se jedna jedrilica. Na Puntamici je izmjerena brzina vjetra od 29,1 m/s.

Sreća u nesreći jest da je sve skupa trajalo nepunih deset minuta, ali vatrogasci i ostale hitne službe imale su puno posla.

GALERIJA: Snažna oluja u Zadru rušila stabla i krovove, kiša poplavila ceste

Mještani iz Kukljice javljaju kako se more u par minuta podiglo za cijeli metar.

“More se podiglo u roku pet minuta 100 cm. Na sreću svi brodovi su spašeni nešto vlastitom intervencijom nešto intervencijom Kukljiških vatrogasaca”, piše Jurica Ranj. More se diglo i u Banju na otoku Pašmanu.

U nekim djelovima Zadra i Zadarske županije nestalo je električne energije.

Oluja je nasukala više od 20 brodova, a iz mora je spašeno 50-ak mladih Švicaraca. Više o tome pročitajte OVDJE.

Komentiraj