prognozira nikola vikić-topić

Evo kakvo nas vrijeme čeka: Ovaj vikend planirajte aktivnosti na otvorenom

U petak nas čeka jedan promjenjivo oblačan i nešto mirniji dan. Povremeno će padati kiša, osobito u Dalmaciji. Nešto rjeđe u Slavoniji i Lici. No, navečer u cijeloj zemlji raste vjerojatnost za nju. Najviše sunca bit će u središnjoj Hrvatskoj, Istri te na Kvarneru. Vjetar slabiji nego danas, promjenjiva smjera, uglavnom jugozapadni i zapadni. Temperatura od 13 do 17, samo u gorju nešto niža. A hoćemo li imati više sunca?

Hoćemo! Bit će ga više nego posljednjih dana i počnite raditi planove za boravak u prirodi. Bit će hladnije pa za sve aktivnosti na otvorenome uzmite topliju odjeću. Što se tiče kiše, samo malo je moguće u subotu prijepodne na kopnu i u nedjelju navečer na sjevernom Jadranu. Inače, na moru će u subotu zapuhati bura, a u nedjelju opet jugo, prognozira Nikola Vikić-Topić za Vijesti.hr.

Danas prijepodne lokalna kiša najvjerojatnija je u Dalmaciji. No malo će padati i u Srijemu, Posavini i Lici. S druge strane, najviše sunca bit će u središnjoj Hrvatskoj, Istri te na Kvarneru. Vjetar slabiji nego danas, a prema podnevu će polako jačati, uglavnom južni i zapadni smjerovi. Samo oko Dubrovnika i Konavala tramontana. Temperatura posvuda malo niža nego dan ranije.

Drugi dio petka u središnjoj će Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, ali i dalje sa sunčanim razdobljima te uglavnom suho. Tek navečer raste mogućnost za kišu. Bit će malo toplije nego jučer, oko 14 stupnjeva, uz umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no ovdje je prolazno moguće još malo kiše iako je ona znatno vjerojatnija navečer. Temperatura će biti oko 14, a vjetar slab.

U Dalmaciji će poslijepodne biti oblačnije nego ujutro. Lokalno uz pljuskove, osobito navečer kad mogu biti i jače izraženi. Vjetar dosta promjenjiv, bit će i zapadnog i juga, a prolazno i malo bure. Najviša temperatura oko 17, osim u unutrašnjosti gdje će biti oko 13.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici drugi će dio dana također biti oblačniji nego prvi. A navečer sve više raste vjerojatnost za kišu. Ona će prvo zahvatiti južnije predjele. Vjetar će i ovdje biti promjenjiv. Temperatura na obali oko 16, a u gorju od 9 do 13.

U subotu na kopnu hladnije, prijepodne uz još malo kiše. U nedjelju sunčano, ali ujutro hladno. U ponedjeljak nova promjena. Past će dosta kiše, temperatura će se snižavati pa će u gorju kiša prijeći u snijeg, a u nizinama može biti susnježice. U svakom slučaju, sljedeći će tjedan biti osjetno hladniji, pišu Vijesti.hr.

Na obali subota većinom sunčana uz umjerenu buru. U nedjelju jugo uz više oblaka, a navečer na sjeveru i kišu. U ponedjeljak daljnje pogoršanje i obilna kiša. Prvo uz olujno jugo, a poslijepodne i navečer buru. Ostatak tjedna osjetno hladniji.

 

Komentiraj