komentar

“Ove sezone imamo više smjena ministara nego gostiju”

Kažu zlobnici da ove sezone imamo više smjena ministara nego gostiju. Dobro, to je malo iskarikirano, ali ako se uzme u obzir sezona koja nije najsjajnija, Vlada u kojoj svako toliko dođe do neke afere…

Andrej Plenković branio je svoje ministre, no napokon je shvatio da to više nema smisla. Trebalo ga je doduše malo pogurati, al kvragu, napokon mu je došlo iz guzice u glavu. Shvatio je da narod neće više tolerirati razne zaboravljene kuće, kokošinjce pretvorene u vile, vožnju bez vozačke dozvole, sumnjive Mercedese u dvorištu, ubijene socijalne radnike… Dalo bi se tu još nabrajati.

Napokon je shvatio Plenković da je došao i taj dan da ih se makne. Lovro Kuščević je doduše sam odstupio, nakon što je gorljivo zagovarao tezu da mu netko smješta. Napokon je shvatio da je nepoželjan, ali eto, nije otišao predaleko, prošetao je od ministarske fotelje do one saborske, što i nije tako loše (za njega, ne za nas).

U nekim državama bi ga za to što mu se stavlja na teret sproveli do pritvora, ali budimo realni, ovo je Hrvatska. Ovdje čovjek ubije u prometu (cestovnom, pomorskom, nebitno) nekoliko ljudi tijekom svog života, pa nikom ništa.

Kaznene prijave protiv ministrice Gabrijele Žalac, ups, bivše ministrice, za izazivanje prometne nesreće – neće biti. Naime, utvrđeno je da je vozila 47 kilometara na sat, nije bila pijana, jedina njena greška je što se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme bez važeće vozačke dozvole. Na kraju će ispast da se djevojčica sama bacila pred auto. Isto tako se i Mercedes nekim čudom stvorio u njenom dvorištu. Nije mogla prvi dan objasniti kako se došlo do njega, je li kupljen ili unajmljen. Ali, nebitno je i to. Važnije je da nije za vrijeme nesreće bila u tom vozilu, nastala bi sigurno puno veća šteta.

Štošta je ta nesretna prometna izvukla na površinu (čak i suze), ali eto, odolijevala je naša Gabrijela dugo vremena.

Ministrica Nada Murganić trebala je otići još onda kada je otac s Paga (ako ga uopće tako možemo nazvati) bacio svoje četvero djece s balkona, ali ipak nije. Djeca su, srećom, preživjela, a skupa s njima i ministrica Murganić.

Vjerojatno ih je posjetila u bolnici, možda im čak i odnijela neki od onih paketića koji su zabunom završili u privatnom katoličkom vrtiću prije skoro dvije godine. Bili su to paketići pripremljeni za najpotrebitije. Vjerojatno je Murganić smatrala da su te obitelji potrebite, ipak vrtić plaćaju puno više negoli one obitelji koje svoju djecu šalju u državne.

Svašta nešto je sada već bivša ministrica izjavljivala, komentirala je slučaj obiteljskog nasilja kojem je bila izložena supruga Alojza Tomaševića. Vrlo jednostavno – “tako vam je to u braku”. Nije joj to bilo potrebno, kao ni ono da obitelj bez djece nije obitelj. Nedavno je pak, kada je ubijena socijalna radnica u Đakovu, kada se tražilo njezinu odgovornost, kazala da su drugi zakazali, valjda misleći na policiju koja pozive nesretne socijalne radnice nije shvatila ozbiljno.

Ministar Tomislav Tolušić valjda je poznatiji pa “aferi špic papak” negoli po svom radu u Ministarstvu poljoprivrede. Iz te afere se izvukao uz već svima poznato objašnjenje da on uvijek i isključivo nosi samo cipele na špic. Ajde to je objasnio, ali objasniti nije mogao gdje su nestali kvadrati njegove kuće. Ispala je nešto veća od one koju je prijavio. Valjda je čovjek zaboravio koji kvadrat, što nije teško kad imaš toliko kvadrata, isto kao Kuščević s kućom. Čovjek ih toliko ima da je na jednu zaboravio, pa što je tu čudno?! Valjda i vi nekad zaboravite da imate neke cipele ili majicu u ormaru!? Dogodi se to čovjeku!

U svakom slučaju, napokon su maknuti, a na njihovo mjesto dolaze neki drugi, nadamo se bolji. Eto, koliko ih je, skoro smo zaboravili na ministra Gorana Marića, koji je kao i kolega mu Kuščević sam odstupio. Uglavnom, događaju se tu sad neke pretumbacije jer iz Vlade odlazi i ministrica Marija Pejčinović Burić (hvala bogu, ne zbog afera), a jednim budućim ministrom već se navodno bavi i Povjerenstvo za sukob interesa. Naime, čovjek je zaboravio prijaviti ženin automobil. Ok, možda ih ima više pa je smetnuo s uma, možda jednostavno nije znao da mora prijaviti i ženinu imovinu! Kako god bilo, što je jedan automobil u usporedbi s kućom ili pola nje?! Eto, ako postane ministar nadamo se samo da mu neće prijeć u naviku!

Trebamo li spomenuti norveškog ministra koji je sam dao ostavku nakon što je na godišnji odmor ponio službeni mobitel?! Zamislite kako su naši reagirali na to! Vjerojatno su se grohotom nasmijali i pomislili da nije normalan!

Komentiraj