previranja u HDZ-u

Plenković napao Milijana Brkića, optužuje ga za katastrofalne rezultate izbora

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković napao je Milijana Brkića zbog izjave na sjednici Predsjedništva stranke u ponedjeljak kada je, među ostalim, u raspravi o izbornim rezultatima HDZ-a poručio da narod nije glup, da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi.

“Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, falilo nam je 1400 glasova za peti mandat. Bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Ona je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova”, rekao je Plenković, pišu Vijesti.hr.

“Rezultat za mene osobno nije zadovoljavajući, međutim, ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio”, rekao je Plenković u utorak nakon otvorenja 64. sastanka Komisije za Europu UNWTO-a.

Upitan za komentar na medijske napise o izjavama Milijana Brkića, Plenković je rekao da ga nije vidio u ovoj kampanji. Dodao je i da se ne sjeća jučerašnje Brkićeve izjave da “narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati”.

“Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno”, rekao je.

Komentiraj