incident / Policija na prosvjedu protiv seksualnog zlostavljanja zbog majice 'HDZ lopovi' htjela privesti mladiće

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Policajka im je rekla da neće biti potrebe da ih se vodi u stanicu ako skinu majice. Mladići ih nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja

19.10.2019.
13:57
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom prosvjeda u Puli kojim se iskazivalo nezadovoljstvo javnosti zbog slučaja kod Zadra koji je potresao Hrvatsku, došlo je do policijske intervencije. Ta je intervencija izazvala ogorčenje okupljenih prosvjednika. 

Image

Prosvjed "Pravda za djevojčice" diljem Hrvatske: 'Imamo društvo kao slučaj i zato ga moramo mijenjati'

Image

Prosvjed "Pravda za djevojčice" diljem Hrvatske: 'Imamo društvo kao slučaj i zato ga moramo mijenjati'

Policijski službenici htjeli su privesti dvojicu mladića koji su nosili crne majice s natpisom "HDZ Lopovi. Lopine!" Dvojac nije svojim ponašanjem provocirao policiju, pa su majice vjerojatno jedini razlog zašto im se obratila policija, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo", objasnio je jedan od mladića. 

Htjeli su ih voditi u postaju zbog "utvrđivanja identiteta"

Jedna starija gospođa je u znak podrške mladićima vikala i iskazivala nezadovoljstvo: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu", rekla je. 

Policijski službenici htjeli su ih privesti u postaju zbog kako su rekli "utvrđivanja identiteta" jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladići su ukazali na to da policajci nisu imali istaknutu značku i identifikacijski broj te je potom policajka rekla kako neće biti potrebe da ih se vodi u stanicu ako skinu majice. Mladići ih nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja. 

PU Istarska objavila je priopćenje o tom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici su danas oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja

Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je identitet osoba, i to na način da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo", stoji u priopćenju. 

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo