nisu našli ništa?

Policija obavlja pretres kuće Franje Varge

Ne zna se pouzdano je li Varga u kući tijekom pretresa ili je u policijskim prostorijama na razgovoru.

“U kući gospodina Franje Varge jutro se obavljen pretres vezano za povredu tajnosti postupka. On je u Ravnateljstvu policije gdje daje izjavu. Po meni, pretragom nisu pronašli ništa kompromitirajuće”, kazao je odvjetnik Franje Varge, Mario Poljak za Vijesti.hr.

No, neki izvori tvrde kako Franjo Varga nije još na ispitivanju već da je u svojoj kući u Belišću dok traje pretres, pišu Vijesti.hr.

Povodom današnjih medijskih napisa Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je priopćenje za javnost vezano uz medijske napise da je Blaž Curić od Varge tražio da špijunira ministra Božinovića:

GALERIJA: Policija obavila pretres Vargine kuće

“Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja”.

USKOK je jučer objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Povodom medijskih upita vezanih uz javne istupe Franje Varge, protiv kojeg je USKOK podigao optužnicu zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, u kojim istupima je navodio kako je spreman surađivati s istražiteljima i iznijeti razna saznanja, radi točnog informiranja javnosti o postupanju ovog Ureda u ‘aferi SMS’ objavljujemo sljedeće priopćenje.

Tijekom istrage na temelju koje je protiv Franje Varge podignuta optužnica koja je potvrđena, imenovani je pet puta pristupao iznošenju obrane, od čega tri puta na vlastiti zahtjev.

Od ta tri puta, u dva navrata imenovani nije htio iskazivati. I nakon potvrđivanja optužnice Franjo Varga javno je iskazivao namjeru da ovom Uredu iznese razna saznanja, između ostalog i o onom što mu se stavlja na teret u kaznenom postupku. Stoga je danas s Franjom Vargom zakazan razgovor na koji je, sukladno dogovoru, trebao pristupiti sa svojim braniteljem.

Međutim, suprotno dogovoru, Franjo Varga je na razgovor došao bez branitelja te je samo ponovno najavio da je voljan razgovarati i iznijeti razna saznanja.

Iz navedenog je vidljivo da ovaj Ured poduzima sve raspoložive zakonom propisane mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti slučaja. Stoga medijske natpise o navodnoj nezainteresiranosti ili opstrukcijama smatramo neutemeljenima”.

Komentiraj