ne nasjedajte

Policija upozorava da ovo na Fejsu ne “lajkate” i ne “šerate”

Ministarstvo unutarnjih poslova, na čiju je adresu pristiglo više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na facebook stanicama, pozvalo je korisnike te društvene mreže da ne nasjedaju na takve mamce jer je jedini cilj počinitelja domoći se njihovih osobnih podataka za razne zlouporabe.

Lažane nagradne igre objavljuju prevaranti na lažnim facebook stranicama hrvatskih banaka i drugih tvrtki, navodeći da je za sudjelovanje u igri potrebno ‘lajkati’ stranicu, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku.

Nakon nekog vremena, sudionici lažne nagradne igre dobiju poruku da su sretni dobitnici pa radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Policija, međutim upozorava, kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne facebook stranice na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

“Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte”, objavilo je MUP na svojim internetskim stranicama.

Komentiraj