pametna rješenja

Praćenjem trendova u turizmu do bolje konkurentnosti

Osvrćući se na trendove u turizmu, bilo da je riječ o privatnim iznajmljivačima, hotelima i kompleksima, promjene su itekako vidljive. Kriteriji odabira i zahtjevi današnjeg takozvanog modernog turista poprilično su se promijenili za relativno kratko vrijeme.

Nove generacije jasno su dale do znanja kakve su njihove potrebe. Žele doživljaj, iskustvo, ugodnu atmosferu, pustolovinu, gastronomiju i sve prednosti tehnologije; internet, pametne telefone, tablete. Pogodnosti i prečice pametnih rješenja žele koristiti tijekom putovanja i odmora, a utječu i na krajnji odabir destinacije i smještaja. Upotreba novih tehnologija u turizmu bazira se uglavnom na promociju i prezentaciju proizvoda na moderniji način. No osim prezentacije, gost želi i iskustvo.

Prateći kretanja i zahtjeve tržišta, tvrtka Directa u svojoj ponudi za turizam nudi proizvode koji će zadovoljiti prohtjeve modernog turista ali i olakšati pružatelju smještaja i usluga. Primjerice otključavanje apartmana ili sobe putem pametnog telefona i jednostavno kreiranje digitalnog ključa koji se šalje korisniku, samo su neke od prednosti pametne AIRBNB brave iz Directine ponude. Takva pametna brava omogućuju gostima prijavu i odjavu u svakom trenutku, osigurava svojevrsnu neovisnost o domaćinu. To među ostalim i jesu razlozi zašto gosti biraju privatni smještaj. Idealno je rješenje i za iznajmljivače koji ne mogu svaki puta dočekati goste koji nerijetko dolaze kasno navečer, rano ujutro, ili mijenjaju termin dolaska. Digitalni ključ (PIN) šalje se izravno na njihov mobitel putem SMS-a, Vibera, WhatsApp-a, maila. Osim toga moguće je mijenjati pristupnu šifru koja može biti vremenski ograničena, a sustav automatski obavještava o ulasku u objekt. Administrator se pametnim telefonom čak može spojiti i na više brava odjednom.

Potpuno drukčija razina turističke usluge je pametna soba. Pametni sustavi koji se mogu ugraditi u apartmane i sobe pružaju dodatni luksuz i komfor korištenjem modernih tehnologija. Putem aplikacije na mobitelu, tabletu i lokalno putem zidne tipkovnice upravlja se klimatizacijom, rasvjetom, multimedijom, sjenilima i roletama, vratima, alarmnim i sigurnosnim sustavima. Uređaji i sistemi programiraju se prema vlastitim željama, a upravljanje je moguće i izvan objekta. Velika je prednost sustava pametne sobe što omogućuje stalnu kontrolu i uvid u sobu ili apartman i obavještava o izvanrednim situacijama poput požara, poplave ili curenja plina. Osim toga kontroliranjem potrošnje energije ostvaruje se i dodatna ušteda.

Neka od dostupnih rješenja zasigurno su na listi usluga koje turist očekuje. Ona će utjecati i na kvalitetu koja može značiti bolju cijenu smještaja i usluga ako je prezentirana i promovirana na adekvatan način. Tvrtka Directa pronaći će optimalne sustave za svakog klijenta, a neki će biti predstavljeni i na festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show od 5. do 8. veljače 2020.g. u Splitu. Tijekom trajanja sajma Directa daje sajamski popust od 10% na asortiman.

Više informacija na:
www.directa.hr,
besplatni telefon: 0800 1503
mail: info@directa.hr

Komentiraj