vremenska prognoza

Pred nama je vikend iz snova, evo do kad će se zadržati ovo vrijeme “za poželit”

Da smo vas prošli tjedan ili, još bolje, vikend pitali kakav jesenski vikend biste voljeli, vjerujemo da bi većina opisala baš ovakav kakav je pred nama.

Prevladavajuće sunčano vrijeme, suho, malo sjeverca, tek toliko da ne osjećamo težinu neke jesenske južine, svježe noći u kojima se dobro spava i topli dani u kojima se turisti koji vole posezonu još mogu i okupati. Prigovor bi eventualno mogli uložiti gljivari, no za njih ćemo prilagoditi neki od idućih vikenda, pišu Vijesti.hr.

Na moru sunčano, visokih prozirnih oblaka bit će u subotu malo više, u nedjelju znatno manje. Puhat će još ponegdje umjerena bura s udarima na granici olujnih, oko 65 kilometara na sat.

Jutra će biti ugodna, a dani topli, pri čemu će u rano popodne u većim obalnim gradovima biti čak i vruće. Temperatura će na sjevernom Jadranu dosegnuti 29, a na jugu i do 32 °C.

Ovakvo će lijepo jesensko vrijeme potrajati sve do utorka kada stiže jednodnevna kiša, dvodnevna bura i malo trajnije zahladnjenje. O tome, dakako, više u našim emisijama, ali i u tekstu koji ćemo objaviti početkom novog tjedna, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj