"automatski deaktivirane"

Provjeravaju se otočne iskaznice: sve koje nemaju ispravne podatke će biti poništene

Agencija za obalni linijski promet tijekom prosinca provodi periodičke provjere podataka korisnika povlaštenog prijevoza.

Provjera se provodi zajedno s operatorom sustava SEOP Agencijom za komercijalnu djelatnost d.o.o.

Periodičke provjere vrše se u službenim registrima MUP-a, HZMO-a, MZOS-a, točnije u registrima iz kojih su podaci korisnika otočnih iskaznica i povučeni prilikom provjere prava korisnika i prilikom izrade otočnih iskaznica za putnike i vozila.

“Obavještavamo sve korisnike povlaštenog prijevoza da svaka promjena osobnih podataka (promjena mjesta prebivališta, imena, prezimena, a radi kojih korisnik mijenja osobnu iskaznicu), odnosno podataka o vozilu (tehnički podaci o vozilu, registarske oznake vozila ili osobni podaci o vlasniku/korisniku vozila) iziskuju promjenu otočne iskaznice za povlašteni prijevoz”, objavljeno je na stranici Agencije za linijski obalni promet.

Nakon provjere, ukoliko podaci ne budu odgovarali podacima na otočnoj iskaznici, one će automatski biti deaktivirane. Vlasnici s takvom iskaznicom neće moći više putovati trajektom po povlaštenim cijenama, već će morati zatražiti nove iskaznice na kojima će biti novi podaci.

Periodičke provjere nisu ništa čudno, štoviše obavljaju se nekoliko puta godišnje za sve kategorije korisnika, a sve s ciljem kako bi se osiguralo da ih koriste isključivo korisnici koji na to imaju pravo.

“Ovim putem pozivamo sve korisnike da čim prije ažuriraju svoje podatke, odnosno predaju zahtjeve za nove otočne iskaznice ukoliko su njihovi podaci promijenjeni u nekom od Registara kako ne bi ostali bez mogućnosti korištenja prava na povlašteni prijevoz”, pozivaju iz Agencije.

Komentiraj