prepoznajete li se?

Raditi s ljudima nije lako: Ovo su stvari koje konobari najviše mrze kod gostiju

Biti konobar vjerojatno i nije najljepši posao na svijetu, a svaki konobar s višegodišnjim iskustvom ima more lijepih i ružnih anegdota koje je doživio s gostima.

Ekipa s Buzzfeeda je skupila 21 konobara koji su im otkrili što žele da gosti u kafiću odmah prestanu raditi. Lista je podugačka, a neki od vas možda bi se mogli prepoznati u jednoj od stavki, dok su neke možda i previše negativne prema gostima.

1. Konobari mrze kada ih zovete prije nego odlučite što ćete naručiti. Nema ništa gore, kaže jedan konobar, od toga kad dođe poslužiti ekipu koja ga je pozvala, a oni se još uvijek dogovaraju što će uzeti.

2. Mrze kada pretpostavljate da su loši samo zato što izgledaju mlado

3. Jedan konobar je rekao da je najgore kada se gost žali na cijenu pića, pogotovo kada su u pitanju kokteli koji imaju dug i kompliciran proces pravljenja. “Prestanite to raditi”, poručuje.

4. “Ne podnosim kada gost dođe i pita “Što imate ovdje”, kao da ću mu sada pročitati stotine vrsta pića koje imamo u lokalu”, kaže jedan konobar.

5. “Mrzim kad me gosti nazivaju nekim životinjskim imenima, recimo “Mačko”. Odbila bih ih poslužiti”, kaže cura koja radi kao konobarica.

6. “Odvratno je kada gost kaže vlasniku da mi da povišicu umjesto da mi on da napojnicu”, kaže jedan od ispitanih konbara.

7. Konobari mrze kada ih davite pričom, kaže jedan od njih. Sasvim razumljivo.

8. Također, mrze kada se ljutite jer nemaju uvijek svaki sastojak za svako piće koje zamislite ili koje vidite u ponudi.

9. Konobari mrze kada u posljednji čas promijenite narudžbu.

10. Mrze kad se žalite da ste dobili premalo pića u čaši.

11. Mrze i kada tražite da vam stave još alkohola u čašu jer tvrdite da ga uopće ne osjećate.

12. Konobari žele da prestanete tražiti manje leda u čašu jer mislite da ćete tako dobiti više pića. Tvrde da to nije istina.

13. Mrze kada ih dozivate zbog svake sitnice.

14. Nema ništa gore, kaže jedan konobar, nego kad gost poseže rukom u šank ili ulazi unutra bez pitanja.

15. Mrze i kada očekujete poseban tretman, a niste im dali povišicu.

16. Ne vole ni kada naručujete sva pića za ekipu odvojeno. “Mogu napraviti pet koktela odjednom, ali ako me zovete svakih pet minuta, mrzit ću vas”, kaže jedan od konobara.

17. Neki ljudi od konobara traže osobnu iskaznicu, pogotovo u zemljama gdje se provodi zakon o zabrani alkohola za maloljetnike. Konobari mrze ljude koji im nepristojno traže osobnu iskaznicu.

18. Mrze i kada lažete o dobi svog djeteta kojemu naručujete alkohol.

19. Jedan od ispitanih konobara kaže da oni mrze kada im napominjete da poznajete vlasnika lokala.

20. Mrze kada im mašete novcima da platite. “Vidim vas, ali sam zauzet”, kaže jedan nervozni konobar.

21. “Mrzimo kada nas častite pićem umjesto da nam jednostavno date napojnicu”, završava jedan od ispitanih.

Komentiraj