što će odlučiti ministarstvo?

Ravnatelj škole u kojoj je žigosana učenica neće biti smijenjen?

Školski odbor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole jednoglasno je u utorak odbio prijedlog o smjeni ravnatelja škole Joze Dragića, izvijestila je na svojim mrežnim stranicama zadarska radio postaja HRT-a.

Prosvjetni inspektor je zbog slučaja žigosanja predložio smjenu ravnatelja.

“Školski odbor jednoglasno nije prihvatio prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. ta je odluka bila jednoglasna. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlog inspektora. Sada je na potezu viša instanca. Zakon predviđa da u tom slučaju ministar može, ako smatra opravdanim, i sam razriješiti ravnatelja,” izjavio je pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije Ivan Šimunić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je početkom veljače u zadarsku Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu inspekciju kako bi utvrdila je li bilo propusta u radu te ustanove, u kojoj je učenik užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu. Prosvjetna inspekcija je školskom odboru uputila prijedlog za razrješenje ravnatelja.

Komentiraj