'nije postupila po zakonu' / Rimac mora platiti 4000 kuna jer nije prijavila imovinske kartice na vrijeme

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povjerenstvo za sukob interesa zaključilo je da bivša gradonačelnica Knina nije postupila po zakonu jer svoje imovinske kartice nije objavila na vrijeme

22.9.2016.
12:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Josipa Rimac mora platiti 4000 kuna jer nije prijavila imovinske kartice na vrijeme, odlučio je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. 

"Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinskom stanju, što dužnosnica nije učinila. Ona je podnijela print screen koji nije objavljiv, pa je Povjerenstvo ponovno tražilo ponovno izvješće, što Rimac nije napravila. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu", rekla je članica Povjerenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je odlučilo i da pokreće postupak protiv bivše županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel zbog povrede načela jer je pogodovala svom nećaku u slučaju prijevoza učenika.

Radi se o natječaju za prijevoz učenika za koji se sumnja da je Merzel pogodovala Čazmatransu i Unatransu. Za Povjerenstvo je sporno sklapanje ugovora s Unatransom, s obzirom da je njezin nećak suvlasnik. To nije zabranjeno djelovanje, ali takvo se ponašanje ne očekuje od dužnosnika, pa predlažu pokretanje postupka zbog povrede načela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo