nastavlja se

Sjećate li se ovih ljudi? Ovako je na početku izgledala Plenkovićeva Vlada

19. listopada prije tri godine izglasano je povjerenje 14. Vladi Republike Hrvatske.

Od tada, ta se Vlada prilično promijenila.

Rečenicom: “Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju Mostovih ministara”, predsjednik Vlade Andrej Plenković riješio se ministra uprave Ivana Kovačića, unutarnjih poslova Vlahe Orepića, zaštite okoliša Slavena Dobrovića i ministra pravosuđa Ante Šprlje.

I taman kad su ministre redom zamijenili Davor Božinović, Dražen Bošnjaković i Tomislav Ćorić, u lipnju prije dvije godine Vladu je napustio Pavo Barišić; zamijenila ga je Blaženka Divjak. Na mjesto Lovre Kuščevića stigao je Predrag Štromar, Kuščević je postao ministar uprave, a Marko Pavić ministar rada.

Ni tu nije bio kraj promjenama! Ostavku je nakon afere Hotmail i Lex Agrokor podnijela Martina Dalić, ali i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Zamijenili su ih Marija Pejčinović Burić i Darko Horvat. Zbog afera prošli tjedan Vladu je napustio ministar uprave Lovro Kuščević, a danas ministar državne imovine Goran Marić.

No, ni tu priča ne staje – jer će netko novi doći i na mjesto ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić koja je izabrana za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Komentiraj