KRAJ TOPLINSKOG VALA

Stiže velika promjena vremena: Očekuju nas grmljavinski pljuskovi i jaka bura

Danas popodne očekuje nas kraj toplinskog vala, a u dijelovima Hrvatske bit će i  nevremena.

Nevrijeme će zahvatiti većinom kopnene predjele Hrvatske, dok ga Jadran ne bi trebao niti osjetiti. Do naglog razvoja oblaka doći će zbog nailaska hladne fronte na veoma topao i vlažan zrak.

U Dalmaciji će danas poslijepodne biti vruće, od 30 do 33 stupnja Celzijevih, ali uz umjereni maestral, ipak će biti malo podnošljivije. U unutrašnjosti Dalmacije i zaobalju Južnog Jadrana moguć je još poneki grmljavinski pljusak. Temperatura mora je između 22 i 26 stupnjeva, prenose vijesti.hr.

Na Sjevernom Jadranu će u drugom dijelu dana biti sunčano i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Osvježavat će slab do umjeren sjevero-zapadni i zapadni vjetar. U unutrašnjosti će uz umjeren razvoj oblaka biti pljuskova, a u Gorskom kotaru mjestimice i izraženijih.

Što nas očekuje drugi tjedan?

Na kopnu će biti nestabilno i u prvim danima drugog tjedna, a bit će i povremenih lokalnih pljuskova. U ponedjeljak će, uz umjeren sjeverac, biti i malo svježije. Od srijede će se temperatura ponovno popeti iznad 30 stupnjeva.

Na moru će sljedećeg tjedna biti pretežno sunčano uz tople noći i vruće dane. Tek rijetko poneki pljusak iz unutrašnjosti može se spustiti i do obale. U noći na ponedjeljak zapuhat će jaka, mjestimice pod Velebitom, i olujna bura, koja će već slabiti u utorak.

Komentiraj