nije moga šutjeti

Takvu razinu oholosti nisam vidio, a ja sam vam bio bezobrazan i bahat, hello?”: Milanović bez suzdržavanja opleo po premijeru i predsjednici

Zoran Milanović, komentirao je obećanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na prošlim izborima o najprosperitetnijoj zemlji, ali i poteze i rečenice premijera te upozorio građane da ne budu lakovjerni prema onima koji daju obećanja da će Hrvatska biti najbogatija zemlja na svijetu i predlažu nerealne planove.

Komentirao je i nejavljanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović po pitanju nasilja u okolici Knina, pišu Vijesti.hr.

”Predsjednik si nikada ne može priuštiti luksuz da bježi. Ovo su teme za predsjednika republike. Ako te netko pita kako bi trebalo funkcionirati zdravstvo, a ti mu kao predsjednik to počneš objašnjavati, onda si prevarant, neiskren, jer to promijeniti ne možeš. Govoriš ljudima što bi voljeli čuti i nakon izbora im okreneš leđa. Ali ovo jesu teme koje se tiču kulture duha i kulture srca nacije, od nasilja i straha, od kulture nezaštićenosti, sve to nažalost seže još u ’90-e, kada je nasilje legitimizirano. To je način ponašanja i života HDZ-a u velikoj mjeri. I kada god se bliže izbori privremena taktika pomirljivosti se mijenja u vučju taktiku straha”, rekao je Milanović.

Naglašava da se zalaže za modernu, otvoreno i progresivnu Hrvatsku. Za odlazak ljudi iz zemlje rekao je da nije dobro što odlaze iz bijesa. ”Bijes je jedno štetno stanje emocija. Ako predugo traje postaje ogorčenost. Ogorčenost je najgore stanje duha u kojem može zapasti jedna zajednica”, kaže.

Promijenit će to, napominje, na način da uvijek bude na strani slabijeg. Za sebe kaže da je sklon impulzivnim reakcijama, no ne i divljačkim ispadima i oholosti kao što vidimo kod premijera i predsjednice i ministara. Takvu razinu oholosti nisam vidio. Pa ako sam vam ja bio bezobrazan i bahat – hello?!”

Komentiraj