vremenska prognoza

Temperature se ubrzano penju: Od sredine tjedna vrijeme će biti i opasno za najosjetljivije

Bit će ovo svakako jedan od najtoplijih Dana državnosti, ali nipošto najtopliji. U Zagrebu je rekord za sada 33 stupnja, a u Splitu čak 35.

Vrijeme se stabilizira, nestabilni vrtlog nad Balkanom je sve slabiji, a sa sjevera i zapada stiže vedrina kako se prema nama pruža ogranak sjevernoeruopeske anticiklone. Frontalni sustavi će se zadržavati dalje od nas, a malo nestabilnog zraka još može eventualno naletjeti u sjeveroistočnoj struji i to na istok Hrvatske. U takvim okolnostima malo kiše može biti tijekom noći i jutra, uglavnom u gorju zapadne Slavonije i Posavini. Drugdje sunčano, čak pretežno vedro. Vjetar na kopnu slab, na moru uglavnom slaba bura, rijetko još pod Velebitom umjereno jaka. Bit će toplo, na srednjem Jadranu već od ranog jutra vruće, pišu Vijesti.hr.

Poslijepodne u Dalmaciji sunčano i vrlo vruće. More pogodno za kupanje, samo za stupanj ili dva svježije nego prethodnih dana, ali i za jedrenje i daskanje uz umjereno jak popodnevni maestral.

U Istri i Primorju more se također malo ohladilo od bure, u Lošinju primjerice na 20, oko Raba na 22. Bura će puhati i sutra, uglvnom još samo u Velebitskom kanalu i Kvarneriću, sunce će zagrijati zrak do čak 32 Celzija. U gorju stabilnije, pljuskovi će biti još samo lokalni, temperatura i ovdje već opet blizu 30.

Sredinom tjedna stabilno i ponovno vrlo vruće, no svakako manje sparno! S četvrtka na petak prolazno osvježenje koje će svakako donijeti manji pad temperature, ali i kratkotrajne pljuskove.

Na moru bez promjene, sunčano i suho, sredinom tjedna vrućina ponovno postaje opasna za one osjetljivije. I noći će biti još toplije, nerijetko i vrlo tople, pišu Vijesti.hr.

Na kraju još jednom osvrt na današnji osjet ugode, odnosno neugode. Na Jadranu još jedna topla noć, a na srednjem dijelu, osobito u većim gradovima već od ranog jutra vruće, sredinom dana posvuda vrlo vruće. Na kopnu pak vruće, ali i vrlo sparno pa će se, primjerice u Zagrebu, uz 30 Celzija i oko 45 % vlage činiti kao da je 35. Pripazite se!

Komentiraj