vremenska prognoza

Toplinski val će “malo smanjiti doživljaje”: Hoće li se zadržati sunčano i lijepo vrijeme?

Drugi toplinski val ovoga lipnja je za nama, a pred nama malo ugodnije ljetno vrijeme. Ne brinite se, i dalje traju vrućine i nekih ozbiljnih oborina nema na vidiku.

Nakon manjeg osvježenja koje je uzrokovala bura, more se ponovno grije. I to itekako! Na zapadnoj obali Istre od jučer se mjeri 28 stupnjeva, oko Malinske 27. Nekima je takvo more pretoplo, no kad temperatura zraka doseže 35 °C, nije loše da more nije baš previše osvježavajuće. Naime, upravo za ovog toplinskog vala u Francuskoj dvije su osobe umrle od srčanog udara nakon skoka u more. Razlika između temperature zraka i temperature mora bit će ovoga vikenda od 3 do 5 stupnjeva, pišu Vijesti.hr.

Vrijeme na obali i dalje sunčano i suho. Manje će promjene donijeti samo izmjena strujanja. Nakon tople bure, koja će još danas grijati obalu, već sutra ujutro ona će donijeti nešto svježiji zrak iz zaobalja, a tijekom subote ponovno će zapuhati maestral.

Bit će znatno manje vlažno i puno ugodnije. More još sutra prijepodne malo i umjereno valovito, a tijekom nedjelje u smirivanju pa će u nedjelju navečer na sjevernom dijelu već vladati bonaca, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj