"sportske djelatnosti"

Tri HDZ-ovca od HNS-a dobila po 200 tisuća kuna zbog uspjeha reprezentacije

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), ukupno njih 16, isplatili su si pozamašne novčane nagrade zbog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Rusiji.

Na upit Telegrama o kolikim se iznosima točno radi te tko je donio odluku o isplati, iz HNS-a su odgovorili da ne objavljuju poslovne i osobne informacije.

S obzirom da su trojica članova Izvršnog odbora ujedno i načelnici u tri hrvatske općine, kao državni dužnosnici obvezni su prijaviti podatke o imovinskom stanju.

Đuro Bukvić, HDZ-ov načelnik Općine Lukač, tako je u imovinskoj kartici ispunjenoj 31. prosinca prošle godine uz svoju plaću u iznosu od 12.586,81 kunu mjesečno, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo neto iznos od 196.400 kuna. Taj novac je primio, kako je napisao u imovinskoj kartici, ”od sportske djelatnosti”.

Nenad Horvatić (HDZ), koji je također istodobno i načelnik općine Ljubešćica, u svojoj imovinskoj kartici ispunjenoj 29. prosinca prošle godine, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo je iznos ”od sportske djelatnosti” u visini od 197.644 kune neto, što značajno nadmašuje njegovu godišnju plaću općinskog načelnika koja mjesečno iznosi 10.367,64 kuna neto.

Slavko Prišćan (HDZ), načelnik općine Rovišće, nije prijavio promjene u svojoj imovinskoj kartici tijekom prošle godine. Njegova mjesečna primanja iznose 765,03 kune neto. Za Telegram je rekao da je izmjene u imovinskoj kartici prijavio elektroničkim putem 31. prosinca 2018. Rekao je da mu je isplaćeno 198.132 kune neto, a na taj iznos morao je platiti porez.

Ako je iznos isplaćen kao nagrada, kako Telegram neslužbeno doznaje oni bi mogli biti u problemu jer, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dužnosnici ne smiju primati poklone čija je vrijednost veća od 500 kuna.

S obzirom da Izvršni odbor HNS-a ima 16 članova, znači da se ukupni isplaćeni iznos penje na 3,188.000 kuna neto.

Komentiraj