svi su pod nadzorom brojnih vatrogasaca

U tri požara izgorjelo 470 hektara šume, požar u Segetu Gornjem još uvijek aktivan

Oko 470 hektara borove šume, niskog raslinja i makije izgorjelo je u tri požara koja su gorjela u ponedjeljak u Segetu Gornjem, Selcima na Braču i na Crnom vrhu na Svilaji, a svi su pod nadzorom brojnih vatrogasaca koji su još na terenu, doznaje se u utorak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.
  Brojni vatrogasci i danas čuvaju i obilaze požarišta kako bi spriječili mogućnost da na nekom mjestu tinjanje preraste u novi požar. Otvorenog plamena više nema, nema ni potrebe za zračnim snagama, a gasitelji natapaju rubne dijelove požarišta.
  U Selcima na Braču je do sada izgorjelo 40 hektara. Taj je požar gasilo 50 vatrogasaca s 11 vozila, a pomogao im je kanader i air tractor Fire Boss, dok je u Segetu Gornjem opožareno 130 hektara.
 Zapovjednik DVD-a Trogir Marin Buble rekao je za Hinu kako je na terenu u Segetu Gornjem u gašenju požara sudjelovalo 25 vozila sa 101 vatrogascem iz 15 postrojba s područja Omiša, Splita, Solina, Kaštela i trogira, kao i DIP Divulje, te tri protupožarna zrakoplova.
 “Požar u Segetu Gornjem još je uvijek aktivan iako nema otvorene vatre. Gasitelji su i dalje na terenu gdje nadgledaju situaciju i reagiraju u slučaju izdimljavanja. Jutros su stigli i inspektori koji obavljaju očevid kako bi se utvrdilo na koji je način došlo do požara”, kratko je izjavio Buble.
 Na Crnom vrhu na Svilaji je izgorjelo oko 300 hektara uglavnom trave i niskog raslinja. Zbog nepristupačnosti terena, ali i sumnje da je riječ o miniranom dijelu gasilo se uglavnom iz zraka i to s četiri kanadera i tri Fire Bossa. Na terenu je i dalje šest vatrogasaca DVD Vrlika sa dva vozila.

Komentiraj