U Konavlima / U griljama pronašao zmiju: 'Pomislio sam kako je riječ o osinjaku, kad sam otvorio bilo je 'ajme majko''

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Poznavatelji zmija kažu kako je riječ o crnokrpici koja može ugristi, a ugriz može izazvati oteklinu

4.6.2019.
16:55
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Konavljanin je na društvenim mrežama podijelio fotografiju "iznenađenja" koje ga je dočekalo u obiteljskoj kući u Komajima u Konavlima, a riječ je o zmiji

Korisnici Facebooka pomislili su kako je riječ o poskoku, no Konavljanin tvrdi kako se i sam uvjerio kako nije riječ o otrovnici s obzirom na to kako nema prepoznatljivi roščić, a nije ni riđovka koja ima drugačije šare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuo sam otvoriti grilje kad sam odjednom ugledao nekakvo klupko. Pomislio sam kako je riječ o osinjaku, ali mi se učinilo preveliko za osinjak koji bi se u tom slučaju mogao stovriti jedino u dva dana. Kad sam je otvorio, bilo je 'ajme majko'. Zmija! No, nije otrovnica, nema roščić poput poskoka, a ima i drugačije šare od riđovke. Srećom, grilje nisu bile skroz zatvorene jer u tom slučaju je ne bih ni vidio dobro," izjavio je Konavljanin koji je zmiju otjerao vani. 

"Nisam neki ljubitelj zmija, ali ne volim ubijati životinje. Nije u toj kući dugo nitko živio. Očišćeno je oko kuće, ali nije bog zna kako. Nema tu mačaka pa ima svega ostalog. Uglavnom istjerao sam je dobrim starim receptom - zapalio sam komad krpe i čekao da siđe," kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački dnevnik kontaktirao je nekoliko poznavatelja zmija koji tvrde kako je riječ o crnokrpici koja može ugristi, a ugriz može izazvati oteklinu, no njen otrov nije opasan za ljude, dok dio njih smatra kako bi u pitanju mogao biti i mladi kravosas

Konavljanin, srećom, u griljama nije pronašao poskoka, no moglo je biti i drugačije. Stoga je ovo svojevrsno upozorenje svima koji žive u sredinama u kojima ima dosta zmija da provjere svoje prozore i vrata jer bi susret mogao proći puno gore nego što je ovaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo