U politici joj baš i ne ide, ali ona može izvući kombinaciju za koju bi se malo tko usudio

“Ako ti ne ide u politici, ide ti u izgledu” je izjava s kojom ćete se sigurno složiti ako pogledate slike naše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja se ovaj vikend sjajno zabavljala s našim navijačima na ulicama Budimpešte nekoliko sati uoči ogleda Mađarske i Hrvatske na Groupama Areni u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Raspuštena kosa za razliku od čvrstih uglađenih punđi i natapirane kose, valovi koji uokviruju lice, nitko ne bi ni pomislio da prvoj ženi Hrvatske da 50 godina. Linija istesana, teško koja žena njenih godina odlučila bi se za kombinaciju bijelih hlača i crvenog sako, ali Kolinda je to prošetala kao da je u tome rođena.

Kako joj u političkim vodama ne ide baš najbolje, kolega Andrej Plenković često olako zanemaruje njene primjedbe, HDZ-ovci koji su je i postavili na čelno mjesto nižu afere za aferom, nije ni čudo da se mediji češće bave njenim odjevnim kombinacijama, nego visokom politikom.

Njena odjevna kombinacija, ali i ponovno druženje s nogometašima u drugi je plan i ovoga puta stavilo njen sastanak s Plenkovićem na kojem je raspisivanje izbora za zastupnike u Europskom parlamentu bila je, kako neslužbeno doznajemo, jedna od tema sastanka na kojem se razmatralo kako riješiti situaciju u kojoj se do utorka moraju raspisati izbori, a zbog Velike Britanije se još ne zna koliko ćemo zastupnika birati.

“Kolinda zasjenila prvu damu SAD-a”, “Kolinda Grabar-Kitarović elegantnim stajlingom plijenila poglede u Parizu”, “Istaknula struk: Kolinda opet obukla haljinu Snježane Mehun“, “Kolinda zablistala na 20. balu u Rijeci u dugačkoj plavoj haljini” češći su naslovi od onoga što je u političkom djelovanju napravila. Da ne govorimo o njenim sportskim savjetima izborniku Daliću i vatrenima koje pune novinske stupce, naravno kada ne ulazi u svlačionice i ne ljubi nogometaše, ponekad i one iz drugog tima.

Tako predsjednica zna se o agresivnosti, taktici i zaleđu i napadu, ali zato ne zna kako u red dovesti svoje stranačke kolege. S premijerom se sastaje u tajnosti i kako se novinarima servira, nenajavljeno, a do sada su se sporili na brojnim pitanjima od demografije, do visine plaća.

Plenković joj u isto vrijeme “dopušta” da “kvalitetno i angažirano” obavlja svoj posao i da ima još godinu dana da ispuni svoj program iako kaže “vjeruje da će HDZ podržati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nakon što objavi da ide u utrku za drugi mandat.”

Sva ta napetost , sigurni smo, opasno je utjecala i na predsjedničinu liniju, koja je pri kraju njenog mandata na zavidnom nivou. Nitko ne zna kako, raspredaju se priče, ali smo sigurni da u zgusnutom predsjedničinom rasporedu ima vremena za dobru i zdravu prehranu, ali i pokoji sat u teretani.

Ako ne osvoji novi mandat i ne ostvari ni mali dio onoga što je obećala na početku ovoga, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ipak mora biti zadovoljna, jer je svojim primjerom definitivno izmijenila pogled na hrvatske političarke u modnom svijetu. Nije ni to mali posao.

Komentiraj