željni rada

Umirovljenici pohitali u Spar: Odazvali se u velikom broju na oglas za posao

Nakon što je Spar objavio oglas u kojem traži umirovljenike na pola radnog vremena, velik broj istih prijavio se na natječaj.

Iako iz Spara ne žele govoriti o konkretnim brojkama, poručili su kako je interes za ponuđeno radno mjesto iznimno velik te da su zadovoljni odjekom akcije. Poručuju da će umirovljenici svojim iskustvom značajno doprinijeti kompaniji, piše Novi list.

Mirovinska je reforma omogućila ponovno zapošljavanje umirovljenika na četiri sata dnevno, bez gubitka prava na mirovinu. Nakon ovih promjena Spar je bio prvi koji je objavio oglas za zapošljavanje umirovljenika za posao prodavača – blagajnika.

Umirovljenicima nude ugovor o radu na pola radnog vremena, plaćeni prijevoz ako je potrebno te mogućnost izbora lokacije rada, ovisno o mjestu stanovanja. Nude i izbor fleksibilnog radnog vremena, piše Novi list

Nakon Spara slične su oglese objavili i taksi prijevoznici, zaštitarske tvrtke i slično. Izgleda da je mirovinska reforma ipak donijela nešto dobro za umirovljenike koji, prema ovom primjeru, još uvijek žele raditi ne bi li ‘popravili’ male mirovine.

Komentiraj