za trećim se još traga

Velika tuga na jugu Hrvatske: Tko su radnici nastradali kod Dubrovnika?

Nakon nestanka prvo je pronađeno tijelo Mate Maškarića (35), radnika HEP-a iz Smokovljana, i to odmah isti dan oko 14 sati na sredini 500-metarskog kanala koji vodi od postrojenja u more. Od njega se i preko društvenih mreža opraštaju ljudi koji su ga voljeli.

Njegov kolega Ivica Zvrko (47) je iz konavoskog sela Drvenik. Tijelo su pronašli na plaži Ključice u četvrtak navečer stanovnici Cavtata, koji su se uključili u potragu. Pronađen je otprilike kilometar dalje od kanala koji je njegovo tijelo izbacio u more, piše Slobodna

Don Stipo Miloš, župnik župe Privorje kojoj pripada i mjesto Drvenik, odakle je rodom Ivica, dobro poznaje stradalog i njegovu obitelj.

“Baš mi je ovih dana pomagao kad sam išao u blagoslov kuća. Bio je aktivan i u izgradnji mjesne crkve u Drveniku. Tih, samozatajan čovjek, uvijek spreman pomoći. Uvijek mi je bio pri ruci, što god trebalo mjestu i župi”, rekao je don Miloš, koji je u petak posjetio obitelj stradalog, inače predsjednika Mjesnog odbora Drvenika, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za Davorom Pozniakom (33) još se traga. On je Dubrovčanin, strastveni je ronilac i ribič.

 

Komentiraj