pojačan promet

Velike gužve na cestama, stvaraju se kilometarske kolone

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazima gdje su zabilježena duža čekanja, a povremeno se vozi u kolonama u pokretu.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i moli za strpljenje.

Po izvješću u 16,15 sati, na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu oko 800 m. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera, kolona vozila u pokretu između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km; a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika je oko 5 km.

Na A7 GP Rupa-Diračje i čvor Draga-čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica);
kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

Vrlo gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice-Zagvozd vozi se jednim trakom, naizmjence, a kolone su u oba smjera oko kilometar.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

Komentiraj