prognoze za liječenje su dobre

Velikodušnost koja prelazi granice: Ovaj je čovjek ponudio smještaj Mili i njenoj obitelji u Philadelphiji

Hrvatska se ujedinila u pomoći maloj Mili. Javljaju se ljudi koji žele pomoći i izvan granica zemlje.

Jedan od njih je Dragan Janković koji živi u Philadelphiji, gdje se nalazi bolnica u koju bi Mila trebala otputovati, piše Index.

“Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji s porodicom i mogli bi osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bi mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima tko mi pomogne da pomognemo ovoj djevojčici i njenoj familiji”, napisao je na svom Facebook profilu.

Dragi moji prijatelji cuo sam da u utorak dolazi na ljecenje u Filadelfiju djevojcica Mila iz Hrvatske. Ja zivim u…

Objavljuje Dragan JankovicSubota, 30. ožujka 2019.

Marin Rončević, Milin otac, zahvaljuje Draganu i svim ljudima koji su im ponudili smještaj.

“Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao”, rekao nam je ganuti otac.

Ivan Đikić, ugledni hrvatski znanstvenik koji radi na pronalaženju lijeka za rak, optimističan je oko budućnosti male Mile Rončević. Milina obitelj je u telefonskom kontaktu s njim.

“Liječnici u bolnici u Rijeci napravili su sve što je u njihovim mogućnostima. Dali su joj puni protokol koji je bio standardan u cijelom svijetu. Nažalost, relaps se pojavio te sada u Rijeci ne postoji ništa što mogu njoj ponuditi”, objasnio je prof. dr. Ivan Đikić.

“Radi se o tome da ona može u Americi, pogotovo u toj dječjoj bolnici u Philadelphiji, dobiti kombinirane terapije i u lijekovima i vrlo brzo transplantaciju, tako da je već sada pronađen donor koji odgovara njezinom genomu”, pojašnjava Đikić.

“S obzirom na ono što sam čuo, a čuo sam osobno od obitelji i od liječnika iz Rijeke, šanse su jako velike ako se ta transplantacija napravi što prije”, vjeruje Đikić.

Zato će Mila s roditeljima najvjerojatnije u utorak krenuti u Philadelphiju u Dječju sveučilišnu bolnicu, gdje bi joj mogli pomoći da pobijedi rijetku, opaku bolest, piše Index.

Karta za put u Ameriku kupljena je za utorak, ali Milini roditelji će tek sutra imati konačnu informaciju o tome hoće li zaista krenuti za Ameriku ili ne. Milin otac pojasnio je o čemu se točno radi.

“Ono što mi čekamo već dosta dugo je taj plan liječenja iz kojeg se vidi u kojem će dijelu ona biti uključena u taj eksperimentalni dio, koji bi joj svakako garantirao puno veće šanse nego što inače ima, a bez te njihove garancije da će ona biti uključena u taj dio sve to skupa nema smisla tako da mi čekamo taj plan liječenja i čekamo njihovu konačnu cifru koja će biti fizički napisana u toj ponudi tako da možemo uzeti prikupljene novce i uplatiti na njihov račun i da možemo početi s liječenjem. Problem je što oni traže ukupnu cifru avansno”, rekao je Marin Rončević.

Pomoć za malu Milu i dalje stiže: Evo čega su svega dosjetili građani Splita i Hrvatske kako bi pomogli

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna.

Dosad je prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna, piše Index.

Komentiraj