slučaj s korčule

Vjeroučiteljica tjerala djecu da crtaju prijatelje koji ne idu na vjeronauk, Biskupija se ispričala

Dubrovačka biskupija uputila je medijima priopćenje za javost vezano uz medijske napise o događaju u OŠ Petra Kanavelića na Korčuli.

Podsjetimo, mediji su objavili kako je vjeroučiteljica u školi djeci dala zadatak da narctaju svoje kolege i kolegice koji ne idu na vjeronauk.

Časna sestra na Korčuli tjerala djecu da crtaju prijatelje koji ne idu na vjeronauk

“U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa.

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao.”

Komentiraj