vremenska prognoza

Vraćaju nam se južina i kiša, ali uskoro stiže i prava zima, evo kakvo nas vrijeme očekuje

Vjerojatnost za kišu od danas raste! Ipak, u kopnenim će predjelima u početku biti malo više sunca nego danas, a manje magle i niskih oblaka.

Na obali pak znatno oblačnije, osobito poslijepodne kad će kiša biti sve češća, a jugo sve jače, puhat će umjereno do jako.

Navečer kiša stiže i u kopnene krajeve, i to prvo na zapad. Najviša temperatura od 10 do 15, a na obali od 16 do 19. Imat ćemo u nastavku tjedna i sunca i kiše, i bure i juga, pa temperature od 15 do 20 stupnjeva, ali i minuse! A onda sljedeći tjedan, kao što ste rekli, stiže jače zahladnjenje, stiže zima, a u gorju i snijeg. No, prije toga potpuno suprotno, pišu Vijesti.hr.

Danas počinje nova epizoda južine. Zato će već prijepodne na Jadranu biti više oblaka nego danas, osobito na sjevernom dijelu gdje će padati i malo kiše. U Dalmaciji sunčanije.

Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura će ujutro biti oko 12.

U Dalmaciji će drugi dio dana biti oblačniji. Povremeno i lokalno uz malo kiše ili poneki pljusak. Jugo će jačati na umjereno do jako, a temperatura će biti između 16 i 19.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne sve oblačnije i sve češće uz kišu koja će povremeno biti jaka, a jačat će i jugo. Temperatura na obali oko 16 stupnjeva, a u gorju od 9 do 13.

Na obali će u četvrtak lokalno biti jačih pljuskova uz lebić. U petak još malo kiše, a u subotu prolazno sunčanije uz buru. No već u nedjelju novo jačanje juga koje najavljuje pogoršanje idući tjedan. Temperatura će, vidimo, malo oscilirati, no za sad još ostaje iznad prosjeka.

U svakom slučaju, sutra jedan vjetrovitiji dan. No zbog toga ćemo na kopnu imati nešto više sunčanih razdoblja nego danas i jučer, a na moru više oblaka, pa i kiše. Vraća nam se južina, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj