vremenska prognoza

Vrijeme i dalje nestabilno: Evo gdje nas za vikend očekuje najviše kiše

Glavna meteorološka pitanja ovih dana su – hoće li se i kad magla razići i hoće li biti dijelova Jadrana koji će ostati suhi.

Odgovor na prvo je jasan, većinom se jest razišla, ali tek što je zašlo sunce, stvarat će se opet. Što se kiše tiče, jasno je da će je biti još u većini primorskih krajeva, suhi bi mogli ostati samo dijelovi srednje i južne Dalmacije, i to osobito u oblanom dijelu dok su pljuskovi izgledniji na otocima, pišu Vijesti.hr.

I sutra slično, najviše kiše očekuje se upravo u obliku pljuskova na dalmatinskim otocima, ali i na riječkom području te u Istri.

Na jugu nestabilno, i dalje su mogući povremeni pljuskovi, čak i jače nestabilnosti kao što su grmljavina i pijavice, i to češće na otocima. Jugo će biti jače, na otvorenom moru na mahove i olujno. Temperatura još viša nego danas, ali će zbog vjetra biti osjetno hladnije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nema spomena vrijedne promjene u odnosu na današnje vrijeme. Kiša će biti sve rjeđa, ali je još moguća na cijelom području, a osobito u kopnenoj Istri i u Lici. Jugo, na Kvarneriću s olujnim udarima.

I u nedjelju ujutro magla, ali će danju biti još više sunca nego u subotu. Suho, a kiša će ponovno biti češća početkom novog tjedna. Jutra će biti hladna, danju svježe, a nova južina stiže sredinom tjedna.

Na moru svakako izdvaja ponedjeljak kada će prolazna bura donijeti predah od kiše. Promjenjivo se vrijeme nastavlja već u utorak, a ide i nova južina!

I za sutra je DHMZ izdao upozorenja, i opet ponajprije zbog magle koja će smanjivati vidljivost na manje od 100 metara. Oprez je svakako potreban u prometu, ali i u plovidbi jer će jugo sutra na mahove dosegnuti 95 kilometara na sat pa je velika šansa da će i neke brodske i katamaranske linije opet biti u prekidu, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj