vremenska prognoza

Vrijeme na Jadranu neće pogodovati meteoropatima i kroničnim bolesnicima: Izdan žuti alarm

Na jugu Hrvatske bit će najsunčanije. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će mjestimice biti magla i niski oblaci, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Zbog jačine juga DHMZ je izdao žuti alarm za cijelu hrvatsku stranu Jadrana, pa se moreplovce upozorava na oprez.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se uglavnom kretati između 15 i 19 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu biti od 19 do 23 stupnjeva.

Zbog približavanja fronte povoljan vremenski utjecaj na ljude će tijekom dana slabiti. Zbog toga bi se kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja i nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačanje tegoba.

U srijedu će na Jadranu i u gorju biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. U središnjim i istočnim krajevima unutrašnjosti bit će djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro mjestimice s maglom.

Puhat će slab vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 7 do 11 stupnjeva, na Jadranu između 15 i 18, a najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 22 stupnjeva Celzija, donosi DHMZ

Komentiraj