tuga u kninu

Zbog dvojice poginulih radnika, u Kninu 2. svibnja proglašen Dan žalosti

Kninski gradonačelnik Marko Jelić proglasio je četvrtak, 2. svibnja, Danom žalosti na području grada Knina zbog pogibije dvojice mladih djelatnika Tvornice vijaka DIV.

U kninskoj tvornici poginula dvojica radnika, jedan je imao samo 20 godina

Kninski gradonačelnik Marko Jelić jučer je najavio da će u Kninu, na dan pokopa poginulih radnika, biti proglašen dan žalosti.

Nesreća se dogodila dok je 34-godišnjak čistio bazen u pogonu galvanizacije, a 20-godišnjak je vidio da ga trese struja i krenuo mu pomoći, pri čemu su obojica nastradala.

Tijela poginulih radnika, po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, prevezena su u ponedjeljak popodne na Odjel patologije radi utvrđivanja uzroka smrti, a policija utvrđuje okolnosti stradavanja.

“Tijekom očevida izuzeti su uređaji i oprema radi daljnjeg vještačenja. Nakon obdukcije i provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdit će se okolnosti stradavanja”, priopćeno je iz policije

Dan žalosti označit će se isticanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Knina na pola koplja na svim zgradama državne vlasti i jedinica lokalne i područne samouprave te na zgradama kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost.

Tijekom Dana žalosti neće se obavljati zabavne priredbe.

Komentiraj