vremenska prognoza

Zima je napokon pokucala na vrata, ali krajem tjedna nas opet očekuje promjena

Hladno se vrijeme nastavlja, kako i priliči prosincu. U nizinama većinom tmurno uz temperaturu oko nule, u gorju vedro uz večernji pad temperature i do minus četiri.

Na nebu iznad obalne Hrvatske noćas će se lijepo vidjeti zvijezde, no s obzirom na to da bura još nije svuda prestala, bit će ipak prehladno za boravak na otvorenom, pišu Vijesti.hr.

U četvrtak ujutro još malo hladnije nego jučer. U sjevernom je primorju ponegdje moguć slab mraz, prije svega u Istri u oko Rijeke, odnosno u područjima gdje će bura oslabjeti već tijekom noći. Na obalu će se pak navući malo oblaka s mora, a uz slab levant i jugo bit će znatno ugodnije nego jučer.

Uz jugo i biometeorološke prilike će se ponovno pokvariti pa uživajte u prvom dijelu četvrtka u kojem bi probleme vezane uz vrijeme mogli imati samo oni osjetljivi na hladnoću i maglu! A gdje je u Hrvatskoj temperatura bila ispod nule?

Nije na mnogo mjesta, ali ipak pruža neku nadu da će prosinac doista pokazati pravo zimsko lice. Studeni je dan na Plitvicama i u nekim gradovima sjeverne Hrvatske gdje se cijeloga dana zadržalo tmurno. Ni na ledeni dan – onaj u kojem se temperatura makar nakratko spusti ispod minus deset – možda nećemo dugo čekati jer će već u četvrtak ujutro biti još malo hladnije nego jučer.

Ostatak prognoze pogledajte u videu.

 

Komentiraj