opasne vrućine / Kako preživjeti toplinski udar? Ovdje su savjeti što jesti, što izbjegavati i kako olakšati spavanje!

Kako se u utorak temperature penju do vrtoglavih 37 stupnjeva u hladu, voditeljica Centra za zdravstvenu gerontologiju Ministarstva zdravlja savjetovala nam je kako preživjeti takve vrućine

11.7.2016.
22:49
VOYO logo

Za utorak je i Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje. Prema njihovim uputama, to znači da su vremenske prilike neuobičajene i izuzetno opasne po čovjeka.

Ima li nam spasa od ovih vrućina i ako ima kako ima, za RTL Direktu je otkrila Spomenka Tomek Roksandić, voditeljica Centra za zdravstvenu gerontologiju Ministarstva zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim je iznad 30 stupnjeva, onda odmah ranjive skupine stanovništva, prije svega, djeca, starije osobe i one bolesne, raste rizik od smrtnosti na ovim temperaturama. Riječ je o kardiološkim, respiratornim, šećernim bolesnicima. Međutim, starost nije bolest. Tek kada se pojavi bolest, onda je potreban poseban nadzor liječnika", pojasnila je. 

"Kada govorimo o potrebnom unosu dvije litre vode dnevno u organizam, to podrazumijeva, osim vode iz pipe, i juhe, i čušpajze, sezonsko voće i povrće", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako spavati po ovakvim vrućinama i kakvu hranu izbjegavati, doznajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo